FOOD PRESERVATION

visibility741 Views comment0 comments list In: Healthy Nutrition

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γιατί είναι σημαντικό να διατηρούμε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εάν αφήσουμε ένα τρόφιμο σε λάθος θερμοκρασία τότε αμέτρητοι μικροοργανισμοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται!

Συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από 5°C και πάνω από 60°C, ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών καθυστερεί ή σταματάει! Ωστόσο, πάλι θέλει προσοχή, καθώς υπάρχουν ορισμένοι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί που μπορεί να αναπτυχθούν σε θερμοκρασίες κάτω από τους 5°C!

➡️Τι μπορούμε να κάνουμε ;;
Ο ΠΟΥ συστήνει :

✅ Δεν κρατάμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω από 2 ώρες, αλλά

✅ τοποθετούμε έγκαιρα στο ψυγείο κάθε μαγειρεμένο ή ευαίσθητο στην ζέστη φαγητό ή τρόφιμο.

✅ Διατηρούμε το μαγειρεμένο φαγητό ζεστό, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 60°C μέχρι να σερβίρουμε.

✅ Δεν διατηρούμε για μεγάλο διάστημα τα φαγητά, ακόμα και αν τα έχουμε στο ψυγείο!

✅ Τέλος ένα συνηθισμένο λάθος, δεν ξεπαγώνουμε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου!

Η γνώση είναι πρόληψη, γι’αυτό ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να παραμένουμε wellthy 💚

Join the Wellthy Club

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λάβεις e-book με τις

TOP 10 διατροφικές συμβουλές

& να ενημερώνεσαι για καινούργια άρθρα και εκπτώσεις.

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December