Το Wellthy.gr χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία!
Γιατί είναι σημαντικό να διατηρούμε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες;
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εάν αφήσουμε ένα τρόφιμο σε λάθος θερμοκρασία τότε αμέτρητοι μικροοργανισμοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται!
Συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από 5°C και πάνω από 60°C, ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών καθυστερεί ή σταματάει! Ωστόσο, πάλι θέλει προσοχή, καθώς υπάρχουν ορισμένοι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί που μπορεί να αναπτυχθούν σε θερμοκρασίες κάτω από τους 5°C!
✅ Δεν κρατάμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω από 2 ώρες, αλλά
✅ τοποθετούμε έγκαιρα στο ψυγείο κάθε μαγειρεμένο ή ευαίσθητο στην ζέστη φαγητό ή τρόφιμο.
✅ Διατηρούμε το μαγειρεμένο φαγητό ζεστό, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 60°C μέχρι να σερβίρουμε.
✅ Δεν διατηρούμε για μεγάλο διάστημα τα φαγητά, ακόμα και αν τα έχουμε στο ψυγείο!
✅ Τέλος ένα συνηθισμένο λάθος, δεν ξεπαγώνουμε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου!
Η γνώση είναι πρόληψη, γι’αυτό ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να παραμένουμε wellthy 💚